NTlyd

Grej laver ikke lyd, mennesker gør!

Mastering

NTlyd tilbyder nem og billig mastering af musik og andre lydoptagelser.  Det fungerer ved at du tager kontakt til mig over mail eller telefon, og derefter bruger vi wetransfer.com til  at sende filer frem og tilbage.  Hvis det endelige produkt er en CD, ender det med at du modtager en  "redbook" CD-master med posten, eller en "DDP"-fil i din mail, og hvis det er til online-udgivelse foregåer det  hele i den digitale verden.


Hvorfor mastering?

Det er vigtigt at få sin musik forbi en professionel, før man spiller den løs  på det store internet eller i CD-shoppen og lader den leve sit eget liv.  Der er visse tekniske krav, som en CD skal leve op til, for at man kan være sikker på at den vil spille på alle afspillere, og det er vigtigt at ens musik lyder  ligeså professionelt som de andre sange på TDC play eller en af  alle de andre platforme.Hvad er  mastering?

Det sidste led i produktionen af en  CD eller anden udgivelse så som online på spotify etc. er masteringen.


Mastering er en kunstart, der kræver stor viden og forståelse for genre og æstetik  samt teknisk forståelse af, hvordan musikken kommer til at fungere på forskellige platforme. Det nytter for eksemble ikke noget at bassen ligger helt nede i subområdet, hvis man ønsker at musikken skal fungere på et mindre stereoanlæg, der ikke er i stand til at gengive subbas. Det er den slags, der gør det relevant at sende sin produktion igennem mastering, hvor der sidder en, der ved hvordan det kommer til at fungere på forskellige systemer.


Hvad koster det?

I udgangspunktet koster mastering 200 kr + moms pr. skæring, men der kan aftalses særlige rabat-priser ved større produktioner.


Kontakt

Niels Thøgersen

Tlf.: +45 22301605

Send Mail